Mat på termos har mange fordeler, og her er en av mine favoritter, oppskrift på kitchari, se nedenfor. I mine anbefalinger som Ayurvedisk konsulent, anbefaler jeg ofte varm mat til lunsj. For mange er det vanskelig å spise sunt eller noe varmt på jobb, og da er mat på termos et utmerket valg.
Termos kan også koke mat. Det er bare å gi en rask oppkok, eller koke halvparten av koketiden av måltidet i en kasserolle, og deretter helle over i en termos å fortsette koketiden. Det tar lengre tid å koke mat i termos og det krever også mer væske å koke på. Her er min oppskrift i ‘tekst format‘, og video nedenfor. Du trenger en mat termos som kan holde på varmen minst 6 timer og som rommer omtrent 1 liter.
- Mung dhal og ris svelles opp i vann, så mer vann enn normalt er nødvendig til koking i termos.
- Varier med grønnsaker, kornsorter og krydder etter ditt eget ønske.
- Termos-mat fungerer utmerket som turmat
- Grøt kan også kokes i termos